Cowbowtje spelen!

leave a comment »

Voor iedereen die Clint Eastwood bad-ass vind bij dezen een nieuwe GTA genaamd Red Dead Redemption.

Ervaar intense vuurgevechten, spectaculaire achtervolgingen en bloedstollende duels op leven en dood in een tijd waarin alles kan en alles mag. Red Dead Redemption is een epische strijd om te overleven in een schitterende open speelwereld. Daarin heeft de speler de vrijheid om overal te gaan en staan.

Net als in Grand Theft Auto IV bepaalt de speler zelf hoe hij de verhaallijn in de volledig open speelwereld beleeft. Het uitvoeren van missies in de centrale verhaallijn is noodzakelijk om verder te komen, maar tegelijkertijd is er volop vrijheid om uitgebreid op ontdekkingstocht te gaan. De volgorde van de missies bepaalt de speler zelf.

Verspreid in de immens grote speelomgeving (veel groter dan in een gemiddelde GTA game!) komt de speler ook tal van (volstrekt willekeurige) uitdagingen tegen. Denk aan valstrikken uitgevoerd door gevaarlijke bendes, mensen die vragen om hulp en niet te vergeten verrassingsaanvallen van wilde dieren. Daarnaast kan de speler ook naar eigen inzicht én op elk gewenst moment deelnemen aan optionele ‘side activities’, uiteenlopend van klassieke revolverduels tot gokken in de saloon en het jagen op wilde dieren.

Moraal, eer en reputatie
In Red Dead Redemption krijgt de speler te maken met een moraalsysteem. Dit systeem bepaalt in grote lijnen hoe eervol de daden van de speler zijn. Wanneer een voortvluchtige levend ingerekend wordt, dan zal het moraal van de speler in positief opzicht veranderen. Een andere optie is om de voortvluchtige ‘duurzaam uit te schakelen’. Hoe negatiever het eergevoel, hoe extremer mensen in het spel reageren als zij Marston tegenkomen. Het moraalsysteem is namelijk ook gekoppeld aan het beroemdheidsysteem (‘fame’). De reputatie van Marston snelt Marston vooruit in het spel. Met alle gevolgen van dien. Soms zijn mensen gewoon bang, soms reageren personages extreem heftig en schieten er direct op los. Hoe dan ook, de speler bepaalt zelf de gewenste reputatie door een eigen speelstijl te kiezen.

De vuurgevechten in Red Dead Redemption vinden plaats in 3rd person perspectief. In combinatie met een vernuftig dekkingssysteem is het mogelijk om één of meerdere tegenstanders tegelijk op de korrel te nemen. Daarbij kan zelfs op individuele lichaamsdelen van de vijand gemikt worden. Daarbij heeft de speler uiteraard de optie om niet-dodelijk geweld te gebruiken (zie ook het moraalsysteem).

Multiplayer
Red Dead Redemption bevat een online multiplayer modus waar maximaal 16 spelers tegelijk aan één sessie kunnen deelnemen. Elke multiplayer variant, zowel free-for-all als team based combat, start met een Mexican standoff (alle spelers richten op elkaar). De overlevenden van de wilde schietpartij mogen vervolgens naar elke gewenste plek van de multiplayer kaart gaan om zich daar voor te bereiden op de komst van vijanden die willekeurig ‘spawnen’ (verschijnen). Verspreid over de kaart verschijnen kistjes met extra wapens, munitie en upgrades om de Dead-Eye krachten te upgraden. In multiplayer zijn alle features van de single player modus aanwezig, met uitzondering van de slow motion functie.

Net als de free mode in Grand Theft Auto IV heeft Red Dead Redemption ook een zogenaamde free roaming modus. Alle spelers die op een server zijn aangemeld, kunnen zich aansluiten bij  bendes (‘posses’) bestaande uit acht spelers. Gezamenlijk kunnen spelers het opnemen tegen computergestuurde vijanden of andere bendes die uit menselijke spelers bestaan.

Features
· Unieke western gameplay in een volledig open, levende speelwereld, geheel in de stijl van Grand Theft Auto IV.
· Meeslepende verhaallijn met non-lineaire missiestructuur – vrijheid is het sleutelwoord.
· Moraal- en reputatiesysteem: de speler bepaalt zelf de speelstijl: nobel met veel eergevoel of agressief en de schrik van alles en iedereen. De omgeving past zich op dynamische wijze aan.
· Spelers kunnen in RPG-stijl ‘levellen’ door ondermeer wapenuitdagingen (challenges) succesvol uit te voeren. De beloning bestaat uit o.a. nieuwe wapens, nieuwe skins en nieuwe paarden.
· Keiharde actie inclusief geavanceerd Dead-Eye systeem waarbij de tijd vertraagd wordt en de speler tot in de kleinste details bepaalt hoe hij tegenstanders uitschakelt.

· Tal van activiteiten spelen zich parallel aan de hoofdverhaallijn af: gokken, duels, jagen op wilde dieren (en de huiden verkopen) en nog veel meer…
· Sfeervolle soundtrack die het gevoel van het wilde westen op dramatische wijze benadrukt
· Team based en free for all multiplayer speelmodi met maximal 16 spelers in één sessie inclusief verschillende variaties: van Hold your Own (capture the flag) tot ondermeer Shootout (deathmatch), Gang Shootout (team deathmatch) en Gold Rush (zoveel mogelijk zakken met goud veroveren).

Meer informatie over Red Dead Redemption:
http://www.rockstargames.com/reddeadredemption <http://www.rockstargames.com/reddeadredemption>

Advertisements

Written by Mister Three

May 19, 2010 at 1:29 pm

Posted in Uncategorized

Tagged with , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: