Mister Three in Glamcult

leave a comment »

Onze man JAAP GIESEN belde me net met het heuglijke nieuws dat de NIKE hype nog altijd niet uitgewerkt is. In de laatste editie van Glamcult, die via deze link te downloaden is: http://www.glamcult.nl/?page_id=47, staat een stuk over ons de 4 andere kunstenaars die voor Bloedoranje “gewerkt” hebben.

Wij feliciteren Louis Reith met de winst, kek werkje!

Voor de luie mensen onder jullie hieronder de tekst van het artikel met een foto van de layout:

NIKE STADIUMS AMSTERDAM
EIND MEI INTRODUCEERDE NIKE HET INITIATIEF NIKE STADIUMS IN AMSTERDAM; EEN NIEUW CREATIEF PLATFORM DAT EEN PODIUM BIEDT AAN INSPIRERENDE ARTIESTEN EN HUN WERK. DE STADIUMS WORDEN IN ZEVEN WERELDSTEDEN GEOPEND EN NA ONDER ANDERE NEW YORK, BERLIJN, LONDEN EN PARIJS IS HET NU DE BEURT AAN ONZE HOOFDSTAD. IN ELKE STAD WORDT GEZOCHT NAAR DE MEEST INSPIRERENDE WINKELS EN LOCATIES. IN AMSTERDAM IS ER GEKOZEN VOOR PRECINCT 5, EEN CONCEPTSTORE AAN DE AMSTERDAMSE SINGEL.
De Nederlandse editie van Nike Stadiums werd geopend met de expositie Bloed Oranje.Vijf talent- volle kunstenaars werden benaderd om binnen hun eigen stijl een kunstwerk te maken geïnspireerd op Nike’s WK campagne. Mister Three is een samenwerking tussen drie verschillende kunstenaars; Niels Monsieurs, Eelco Lommers en Gilles de Brock. In hun werk brengen ze elementen uit grafisch ontwerp, mode, live art en web design samen. Grafisch ontwerper Louis Reith maakt in zijn abstracte werk veel gebruik van geometrische vormen en handmatige technieken. Joost Stokhof is een illustrator die onder de naam The Things We Are vrije kunst maakt en visuele elementen met poëtische tekst combineert. Bruce Tsai studeerde Grafisch Ontwerp maar raakte tijdens zijn studie steeds meer geïnteresseerd in illustratie. In zijn werk komen veelvuldig mensen en dieren terug, wat ook te zien is in de illustratie die hij voor Nike maakte. Lennard Schuurmans gebruikt in zijn werk oude technieken om iets nieuws te maken. Hij combineert illustratie met grafisch ontwerp en heeft onlangs een project voor Nike gedaan waarin hij een extra item toevoegde aan het shirt van het Ne- derlands elftal.
Via de site van Bloed Oranje kon gestemd worden op de kunstwerken en grafisch ontwerper Louis Reith is als winnaar gekozen. De dag voor zijn illustratie tijdens de oefenwedstrijd Nederland-Ghana op de mid- dencirkelvlag werd gepresenteerd, sprak Glamcult met hem. Hij vertelt dat het hem vooral vreemd lijkt om zijn ontwerp op zo’n groot formaat te zien; de vlag van 18 meter lang en 80 kilo is wel even wat anders dan het A5 formaat waarop de kunstenaar normaliter werkt. Reith:‘Het feit dat het oorspronkelijke werk uiteindelijk zou worden doorvertaald naar een enorm vlak heb ik daarom altijd in mijn achterhoofd gehouden.’ In zijn werk maakt de ontwerper een combinatie van grafische elementen, geometrische vormen en illustratie.Al sinds langere tijd werkt hij met collages van pagina’s uit oude boeken, waar hij met fineliners en markers overheen illustreert.‘Ook voor dit werk heb ik gebruik gemaakt van deze techniek. Ik vond het belangrijk om dicht bij mijn eigen stijl te blijven en door middel van geometrische vormen een eenheid te creëren.’ Het project is hem goed bevallen.‘In de toekomst zou ik graag meer toegepast werk gaan maken. Het is een een interessant proces en het lijkt me leuk om meer in opdracht te werken.’ Reith studeert Art & Crossmedia aan de kunstacademie in Enschede en is momenteel bezig met afstuderen.

Advertisements

Written by Mister Three

June 16, 2010 at 6:21 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: