22TRACKS gaat naar het buitenland!

leave a comment »

22tracks zet voet in Brussel en ontvangt nominatie Amsterdamprijs, reden voor een eervolle vermelding!

Op dit moment voorzien 22 topdj’s en journalisten uit Amsterdam je nog met de beste nieuwe muziek in 22 genres. Vanaf woensdagavond komen daar 22 gerespecteerde kenners uit Brussel bij. De muzieksite claimt de meest eenvoudige manier aan te bieden om nieuwe muziek te ontdekken. In anderhalf jaar tijd groeide 22tracks uit tot de populairste muzieksite van Nederland en werd beladen met prijzen, waaronder de bekroning tot Startup van het Jaar tijdens de Dutch Startup Awards. Woensdag 22 juni, om 22:22 uur, wordt de eerste buitenlandse stap gezet middels de lancering van 22tracks Brussel. — Aangezien er in elke stad een andere smaak heerst, was het al langer de droom van oprichters Vincent Reinders en Gilles de Smit om 22tracks ooit uit te rollen naar 22 steden. Er is gekozen voor Brussel als eerste verrijking van het platform, vanwege de levendige en gevarieerde muziekscene.

Radioman Koen Galle kreeg de taak om dj’s te benaderen om hun muziekkennis te delen op 22tracks.com. De genres zullen vergelijkbaar zijn, maar logischerwijs zal de invulling van deze genres uiteenlopen. Opvallende nieuwe genres zijn Afroheat, Belpop, Future Beats, Indie(rock) en Rough (ruig). Dit laatste is in België bekend als verzamelnaam voor metal, hardrock en punk. Van dergelijke opvallende muzikale ontwikkelingen in een stad kan straks iedereen meegenieten. Het ultieme doel is om de muziekscenes van 22 steden in kaart te brengen. De lancering van 22tracks Brussel gaat gepaard met een compleet nieuwe website en zal gevierd worden in stadscafé Bar Du Matin.

Later deze week zijn de Brusselse genres ook te vinden in de iPhone app. Daarnaast is 22tracks genomineerd voor de prestigieuze Amsterdamprijs voor de Kunst. Eerder wonnen onder meer Pete Philly & Perquisite, Erik Kessels en Piet Parra de belangrijkste kunstprijs van de hoofdstad. In augustus wordt bekend welke drie van de zeven genomineerden een geldbedrag van 35.000 euro wint.  22tracks is volgens de jury “ondernemend, divers en voorbeeldstellend over alle muziekgenres heen. 22tracks weet een jonge doelgroep aan te spreken en stimuleert een andere perceptie. Het initiatief lijkt simpel, maar heeft een grote betekenis in de ogen van de jury, omdat het totaal niet hiërarchisch is en de muziek van vandaag in al zijn facetten en genres weet te ontsluiten voor een groot publiek.” De uitslag wordt later dit jaar bekend gemaakt.

Advertisements

Written by Mister Three

June 22, 2011 at 7:38 pm

Posted in Uncategorized

Tagged with , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: